Home / Postari / Filmat cu camera de bord: De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Filmat cu camera de bord: De-asta nu putem avea șosele sigure în România

ADS Publicitate

O scenă surprinsă cu camera de bord pe DN1, în județul Brașov, rezumă perfect ce înseamnă să fii șofer în România. Nu este suficient să conduci ca la carte – trebuie să anticipezi întotdeauna greșelile altora, să nu fii surprins când te trezești lângă un aiurit precum cel din următoarea filmare.

ADS Publicitate

Momentul absurd a avut loc pe 15 ianuarie, pe Drumul Național 1, între comunele Şercaia si Mândra din județul Brașov. Posesorul camerei de bord a fost depășit de un BMW, în urma căruia accelera furios o Skoda. După ce a revenit pe banda întâi, șoferul celei de-a doua mașini a considerat că este momentul ideal să o depășească pe prima, aceea fiind ÎNCĂ în depășire. Vorbim, așadar, despre o depășire prin dreapta în timpul unei alte depășiri, ceva ce nu vedem în fiecare zi.

ADS Publicitate

Deși începuse să revină treptat pe prima bandă, șoferul BMW-ului a observat la timp că îi era blocată calea și a reușit să evite la mustață un accident. Posesorul Skodei își continuă liniștit drumul, ca și cum nu ar fi greșit cu nimic.

În realitate, amândoi au greșit cu câte ceva. Șoferul BMW-ului nu semnalizează intenția de a reintra pe banda inițială, obligație prevăzută de Art. 118 al OUG 196/2002 privind circulația pe drumurile publice. Cât despre șoferul Skodei, acesta încalcă Art. 119 al aceleiași ordonanțe, care îi interzice conducătorului depășit să mărească viteza de deplasare.

Indiferent ce s-a întâmplat, în momentul de față șoferii nu pot fi sancționați pe baza filmărilor înregistrate cu camera de bord. Sancțiunile se pot aplica doar dacă un polițist a fost martor la încălcarea legii sau dacă depășirea limitei de viteză a fost surprinsă de radar.

Filmarea a fost publicată marțea trecută pe Facebook, în grupul „Info Trafic Actualități”, unde are peste 2.600 de distribuiri și 560 comentarii.

 

 

Sursa foto: captură ecran Facebook/Info Trafic Actualități

Lasa un Comentariu

About MihailaStefanVlog

Check Also

Senat: Minorii până în 16 ani nu mai au voie să intre neînsoţiţi în cluburi, baruri şi discoteci

ADS Publicitate Plenul Senatului a adoptat, miercuri, o propunere legislativă de instituire a unor măsuri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *